Linguini med biff
Idag gjorde vi "Linguini med biff" (som ni kanske redan har förstått). Det blev så gudomligt gott! Min man var inte lika förtjust i det som jag men han är villig att ge det en chans till i alla fall. (Jag ska ärligt säga att jag struntar i om han vill ha det fler gånger eller inte för jag tänker i alla fall äta det igen så det så!)
![](http://clinen.blogg.se/testaren/images/2009/clinen_66439285.jpg)
Veckans goda!
Igår var det Lördag och det betyder att jag får unna mig lite extra gott, speciellt i matväg men även lite lite godsaker.
Denna veckan firades lördagen med frallefrukost (som vanligt), tacos till middag och räkmackor på kvällen. Vi hade tänkt ta vars en liten öl också men det blev aldrig av. Den kanske vi kan njuta av nästa Lördag istället. Jag unnade mig faktiskt en påse viktväktarchips och en soft caramel bar också.
Visserligen älskar jag vanliga chips men i år har jag bestämt mig för att försöka låta bli det och endast unna mig viktväktarchips när helgen kommer.
Har ni någon dag i veckan då ni får unna er något extra?
![](http://clinen.blogg.se/testaren/images/2009/clinen_66439285.jpg)
Variant på Spaghetti Bolognese
Jag fick en förfrågan om att lägga ut receptet på bolognesen jag gjorde i Fredags. Egentligen borde ni skynda till ett viktväktarmöte för att själva få boken (den är ju fantastisk) men jag tänkte vara snäll och dela med mig av recptet denna gången. Tillaga och njuuut mina vänner!
Receptet är för 4 personer och ger 10 propoints per portion.
Receptet är hämtat ur Viktväktarnas Smala Italien!
Du behöver:
140 g Spaghetti, linguini eller tagliatelle (det beror på vad man tycker bäst om)
60 g Tärnat eller sönderklippt strimlat bacon
1 tsk Olivolja
1 Finhackad lök
2 Finhackade morötter
1 Finhackad palsternacka
2 msk Hackad vitlök (går bra med vitlök efter smak)
360 g Mager nötfärs
100 g Hackad kycklinglever (detta valde jag bort och la till 100 g nötfärs!)
4 dl Krossade tomater
1 msk Kalvfond
2 msk Balsamicovinäger
4 msk Parmesanost (1 msk per portion)
Hetta upp en tjockbottnad kastrull eller gryta och fräs baconen i olivoljan. Tillsätt de finhackade grönsakerna (vänta med vitlöken!) och fräs vidare på svag värme i 5 minuter. Höj värmen och tillsätt vitlök, färs och kycklinglever. Bryn under ordentlig omröring. Slå i vinäger, fond och krossad tomat. Låt det stå och småkoka sakta i ca 45 min. Smaka av med salt och svartpeppar. (Vill du kan du ha lite muskonöt också) Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Servera pastan och såssen överströdd med parmesanosten.
Tips! Till detta kan du ha en god tomat och löksallad.
![](http://clinen.blogg.se/testaren/images/2009/clinen_66439285.jpg)