*mmm* vad gott!

Här sitter jag och njuter av goda jordgubbar. Idag tänker jag (som jag skrev tidigare) njuta av livet och ha en mysig kväll med min man. Vi har inga direkta planer utan vi tar det nog som det kommer.

Vi har pratat lite om att gå till majbålet och fotografera. Det hade varit mysigt men som sagt, vi har inte bestämt något än.


Vad ska ni hitta på ikväll?


Nu är jag TRÖTT!

Jag har cyklat två mil idag. Kom hem för ca 20 minuter sedan och jag är totalt slut!


Jag vet att jag inte varit så aktiv här på sistone men jag har verkligen inte haft mycket att skriva om och jag har haft annat för mig. Jag uppdaterar mer när jag vet vad jag ska skriva om.


Cruisingen blev lyckad!

I Lördags var det dags för vårens byacruising och det är min pappa som planerar rundan och leder "tåget". Det blev sammanlagt 134 bilar som körde cruisingen och vi hade ett underbart väder!

Jag älskar verkligen 50-talet och allt vad det innebär. De gamla bilarna, musiken, livsstilen, inredningen och självklart även kläderna.

Såhär såg jag ut i lördags:
Glasögongen är faktiskt äkta 50-talsbågar som min mormor hade när hon var i 15-års åldern. Jag har fått bytat ut glasen i dem så att de har min styrka istället för mormors gamla styrka. Jag brukar få en hel del komplimanger om hur fina och väl bevarade de är.

Vill ni se mer av cruisingen kan ni gå in här: http://clinen.blogg.se/cruising/2009/may/byacruising-25-april-2009.html


Trött, varm och andfådd


Nu har jag varit ute och gått en lång runda med mina stavar. Det blev en runda på ca 50 minuter och varm blev jag. Det är strålande solsken ute och knappt någon vind alls.

Jag gick och lyssnade på lite peppande musik och försökte gå i rask takt. Jag fick en sådan otrolig vilja och motivation av mitt förbannade plus på vågen idag. Det SKA banne mig gå denna veckan!!! Vågen ska gå under 90 nu.

Jag ska ALDRIG mer äta på Burger King för det är säkerligen där mitt plus kom. (Okej ska kanske inte säga aldrig men på ett ganska bra tag i alla fall!) Jag har ändå cyklat två mil och rört mig någerlunda, kanske inte så benhårt som jag skulle gjort egentligen. Jaja, det är väl bara att bita i det sura äpplet och kämpa vidare.

Håller vädret i sig blir det promenad med Stefan efter maten ikväll och då tror jag att vi kommer gå en lång runda. Kanske en timme eller mer. Det beror på vilken väg vi väljer att gå.


Ingen motion & jag känner mig värdelös!

Jag har inte varit ute och promenerat idag, hade jag verkligen ingen lust med det idag. Sen tänkte jag att jag inte behövde gå ut heller eftersom jag skulle ändå gå med min man efter middagen ikväll. Men vad händer då? Tror ni inte att det har börjat regna här?! Då lär det ju inte bli någon promenad med min man heller. *suck*

Varför gick jag inte ut innan idag när jag faktiskt hade chansen? Känner mig bara så grymt deprimerad och har gjort nu några dagar. Sugen på massvis med skräp är jag också.

Tur att jag putsade fönster, tog hand om disken och dammsög fåtöljerna och soffan ifrån katthår. Då har jag i alla fall rört på mig lite. Om det nu räknas som att röra på sig? *suck*

           


Bättre än godis

Igår var jag hungrig och sugen som tusan på massa olika saker. Det var en timme kvar tills jag skulle äta mitt mellanmål så jag gjorde mig en massa morots- och gurkstavar att mumsa på.

När jag var på viktvkätarna blev det lite värre eftersom jag köpte med mig ett paket av deras nya "Potato sticks, salted". Jag höll mig dock inom mina points, till och med två points under.

De var faktiskt riktigt goda och man fick mycket för pointsen tycker jag!


En bra dag än så länge...


Dagen började med att jag ringde mormor när jag låg nyvaken i sängen. Efter samtalet gick jag upp och lagade gröt och åt framför alla bloggar jag följer. När gröten var uppäten gjorde mig färdig för att gå ut.

Stavarna och musiken fick följa med mig ut och det blev en runda på ungefär 45 minuter. Det var varmt och skönt att vara ute och jag gick runt ungefär halva byn kändes det som *fniss*. Nu vet jag ju att det inte riktgt är så för byn är större än man tror.

Luchen bestod av resterna från gårdagens kalops och det var riktigt gott. Till mellanmål har jag ätit lite morots- och gurkstavar.

Nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå så att min man kan komma hem och så att jag kan gå iväg på ett Vv-möte. Ja ni hörde (läste) rätt. Idag ska jag äntligen gå på Vv igen och få lite nytt material och ny inspiration.



Jaha...

Ja, det blev en kladdkaka med grädde ikväll. Jag var verkligen så grymt sugen och är det fortfarande (inte ätit upp kladdkakan än). Har väl inte så mycket mer att säga om det.

Det har som sagt bara varit en riktig skitdag idag! Humöret är nere och inget har varit roligt alls idag! Jag blev sur och arg över småsaker och där var en sak som verkligen gjorde mig sur och arg men det ska jag inte skriva om här. Det kommer säkerligen bara leda till ännu mer trubbel och tjaffs.

Nu blir det te, kladdkaka med grädde och mys i soffan framför någon serie eller film som tidsfördriv.


Blir snart tokig!

Eller nu ljög jag för jag är ju redan tokig men ändå.

Jag är så sjukt sugen på kanelbullar, kladdkaka och chips idag så jag vet inte var jag ska ta vägen alltså! Denna dagen har verkligen varit TRÅKIG och man har gått och kännt sig sugen och småhungrig hela tiden.

Jag har varit duktig och låtit bli att äta en massa i onödan men hungerskänslan och suget är så stort nu att jag vet inte vet var jag ska göra av det. Jag borde verkligen inte äta något onyttigt men jag vet inte om jag klarar av att låta bli idag. *suck*

Var finner man styrkan när man inte har någon??


Cykeltur i vårväder

Idag gjorde vi det igen. Samma runda som förra veckan men det blev inget dopp i sjön denna gången. *skrattar*

Två mil på cykeln och endast ETT stopp i mördarbacken, längst upp på toppen! *stolt* Dock slutar egentligen inte backen där men den allra jobbigaste biten tar slut där. Det är backigt nästan hela vägen hem från det att man når mördarbacken. (Rundan gav mig 13 points!)

Detta är efter ungefär halva vägen då vi stannade för att fylla på vår energi med vars en banan och lite vatten.



Min supersnygga och fartfyllda cykel! *ler*

Bilderna visar inte riktigt hur pass illa backen är i verkligheten men ni kan se det på ett ungefär i alla fall.


Såhär såg mina händer ut efter två mil på cykeln!


Dåligt uppdaterat

Ja jag vet att jag inte är så duktig på att uppdatera här just nu. Jag har bara inte så mycket att säga.

Nu är det en liten svacka igen. Blev Burger King igår eftersom jag var inne på sjukhuset för provsvar och idag orkade jag inte laga mat så vi fixade tacos. Det är för visso mycket bättre än en pizza eller en kebab som jag var sugen på men det är fortfarande inte bra.

Någon direkt motion har inte det inte heller blivit mer än när jag skulle till vårdcentralen idag. Cyklade dit och hem, det tar ca 5-7 minuter. Imorgon ska vi dock börja med våra långa promenader igen och inga ursäkter!

Idag har jag bara en riktigt dålig dag och har inte direkt lust att vara ute och möta världen. Jag vill bara stanna inne och mysa med min underbara man. (Vi blev lite osams igår så jag vill ha honom helt för mig själv idag *ler*)

Jag kan bjuda er på ett gott skratt idag i alla fall.

Här har ni mig när jag precis stigit upp ur sängen idag.
(Märk väl att jag inte rört håret alls det såg bara ut så)


Det är min bröllopsdag!




För er som är skeptiska...

...kommer här en liten filmsnutt från doppet idag.

(Filmen har kortats ner lite eftersom den blev så lång!)



Jag ÄR galen!

Hör och häpna mina vänner...

Idag visste vi inte alls vad vi skulle hitta på. Vi visste att vi behövde veckohandla så det gjorde vi på förmiddagen. Efter att vi varit och handlat och var på väg hem kom jag på en riktigt bra idé.

Vi packade kameran, videokameran, pic nic filten, dricka och bananer. Sedan satte vi oss på våra cyklar och cyklade 6 km ner till sjön. Väl vid sjön klädde jag av mig och hoppade i sjön (jag hade bikini under kläderna såklart!).

Kan ni tro att jag tog årets första dopp idag?!? Det var kallt kan säga men ack så uppfriskande. Jag funderade på att hoppa i en gång till men jag lät bli för jag orkade inte torka en gång till.

När vi var färdiga vid sjön cyklade vi hemåt men inte samma väg som vi kom ifrån. Till slut hade vi cyklat hela 2 mil och en del av vägen var riktigt jävlig för där var en backe som jag aldrig trodde skulle ta slut! Det fanns några små backar längs vägen som inte var så roliga heller men när vi väl kom hem kändes så skönt.

Jag kände/känner mig som en guldpristagare! Jag klarade faktiskt av att cykla 2 mil utan att gnälla och jag klarade av den jävliga backen med endast två stopp och ingen gång alls. Det hade jag inte klarat för 1,5 år sedan.
 
Vi blev båda riktigt sugna på glass men det lät vi bli att handla och sedan blev vi sugna på pizza men det lät vi också bli! Istället köpte vi potatissallad och grillade kött, korv och grönsaksspett. Det enda "dumma" vi köpte med oss hem var lite cashewnötter och det tycker jag banne mig att jag har rätt att unna mig efter 2 mil på cykeln!

Jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv!

(Här är bildbeviset på årets första dopp)


Mitt nya liv?

Nu har jag kommit in i en riktigt bra rytm känner jag. Det känns riktigt härligt när det blir så.

Dagen börjar med frukost, lite bloggande, bloggläsande och sedan blir det ut och gå med stavarna i minst 20 minuter. Efter middagen tar jag en runda till med stavarna men då brukar min man följa med mig. Det brukar bli en runda som är minst 60 minuter lång. Igår blev det en runda på 59 minuter och 4,28 km.

Denna veckan (jag räknar från torsdag) har jag alltså gått totalt 19,72 km, 6 timmar och 5 minuter. Det blir 24 points och då har jag inte ens räknat med de 20-30 minuterna jag går själv på förmiddagen. Det är verkligen superbra!

Man känner sig som en ny frisk människa och motionen har börjat bli lite av ett beroende. Jag mår som bäst när jag har varit ute och promenerat. Igår var jag först inte alls sugen på att gå ut och gå men helt plötsligt sa det bara*klick* i huvudet och jag sa till min man att vi inte kunde sitta här inne och uggla. Vi måste ut och gå en lång runda!
Vi tog inte med kameran så det blev ett lite raskare tempo och det märktes. Jag var varm och svettig när jag kom hem så det blev duschen, gröt, ägg och mys med te framför tv:n till Criminal Minds.

Nu ska jag klä på mig ytterkläderna, ta stavarna i handen och sen ska gå en sväng i det gråa vädret.

(Bilderna är tagna i Söndags)


Ångesten bubblar i mig...

Jaha, då sitter man här och mår dåligt. Har ångest över att vi har ätit chips, dippa och choklad. Visserligen har jag gått väldigt mycket denna veckan och varit riktigt duktig och nu är det dags för min period igen. Då blir jag så grymt sugen och kan verkligen inte låta bli. Dock är det så att EN dag får räcka! Mer vill jag inte ha heller för jag mår verkligen inte bra av det. Blir en lång promenad imorgon så att jag får bort lite av det onödiga jag stoppat i mig ikväll. Nu ska jag sova. God natt mina vänner!


Klätterapa

De säger ju att det är bra att motionera mycket dagligen men hur räknas klättra i träd? Haha, finns det ens något sätt att räkna på det med motionsstickan? Jag tror det knappast men det spelar ingen som helst roll för det var (är) roligt ändå!

Vi var iväg och gick en markerad runda i både skog och på betesmarker igår. Mormor följde också med och det var mysigt men riktigt jobbigt! En del av rundan fanns där riktigt jobbig terräng på så man blev ganska så varm och svettig vilket är bra. (Just då var det inte lika roligt kan jag säga!)

Ibland var stavarna bara i vägen för mig men jag var nog mest glad att jag hade dem med mig. Vi såg så mycket fina utsikter och så mycket fin natur. Det var alldeles underbart. (Trots tråkigt väder) 

Vi är ju riktigt dålig på att leta upp sådana ställe egentligen och när det dessutom ligger med cykelavstånd ifrån oss. *fy skäms* 

Vi har alltså bott här i fyra år och aldrig fått för oss åka dit. Där finns ju hur många markerade vägar som helst att följa så det blir vad vi ska ägna våran vår och sommar till. Packa en matsäck, hoppa på cykeln och vandra som tusan! (Nu ska jag bli smal!)



Sommarvärme!

Igår hade vi en alldeles underbar dag och det blev några "årets första".

Dagen börjades med en fantastisk frallefrukost. *mums* Sedan fixade vi allt som behövde göras här hemma och åt lunch. Efter lunchen tog vi en liten promenad in till centrum.

Inne i centrum tog vi vars en Magnumglass och det var årets första glasspinne. Den var riktigt god alltså! Det var som en smakexplosion i munnen och jag kan varmt rekommendera er att prova en "Magnum temptation" med mörk choklad!

Efter glassen gick vi hem igen och började förbereda allt vi behövde för att grilla. Årets första grillning, då är det verkligen vår och början till sommar. Det blev hemmagjorda hamburgare, Sannas potatissallad och massvis med grönsaker. Till det hade vi Coca Cola Zero och det var himmelskt gott! Trevligt sällskap hade vi också eftersom min svägerska blev hitbjuden efter jobb.

När maten var äten och allt var undanplockat gick vi en liten promenad och bara tittade på naturen runt omkring.

Sist men absolut inte minst slutade kvällen med Robinson på tv och en massa andra serier som vi tittade på via datorn. Vi har ju lyckats hitta sidor där man kan titta på serier direkt på internet utan att ladda hem något och det är fullt lagligt. Det har till och med stått om det i Aftonbladet så det blev en mysig dag/kväll.

(Himmelskt god glass!)


(Dukningen och maten)



Vårsolen gör mig lycklig!



Det blev en mysig promenad igår igen. Vi gick upp mot skogsgläntan men vi gick aldrig riktigt in i skogen utan vi gick nästan lite runt den. Men det var lika mysigt ändå!

Vädret är så underbart just nu och det gör mig på så gott humör. Jag mår verkligen bra när solen står högt på himlen. Det är till och med så att jag har börjat använda "piratbyxor" (capribyxor?). Jag har ju en tendens att bli väldigt varm för ingen anledning alls och det är jobbigt.

Det blev en runda på 2 timmar men vi var nog i rörelse 1,5 timmar (5,5 km) eftersom vi stannade här och var med kameran.

Till sist hamnade vi på Konsum här i Byn eftersom vi skulle ha Aftonbladet och det var en stor prövning för min del.

Konsum är nämligen stället vi brukade gå till när vi skulle handla chips och godis m.m att mysa med om kvällarna. Jag var ruskigt sugen på att handla en massa när jag var där inne men både jag och min man var duktiga och lät bli! (Nu för tiden när vi handlar går vi till Hemköp)






Mysig promenad


Det var riktigt härligt väder ute igår så när vi hade ätit middag tog vi en promenad ihop, jag och min man. Jag hade såklart stavarna med mig och kameran fick också följa med.

Det blev en runda på ca 60 minuter (3,24 km) men eftersom vi hade kameran med oss blev det nog bara 45 minuters promenad.

Jag tror att det blir en promenad efter middagen idag igen. Det var riktigt mysigt att vara ute och gå med min man och vi gick en annorluna runda och tittade på lite hus och områden i byn. Kan det bli mycket bättre?



Supergott!

Igår hade vi Baconlindad kycklingfilé till middag. Till det hade jag potatis, brunsås, morötter, broccoli, blomkål, svamp och squash.

Visst ser det gott ut?


Vilken jobbig dag!

Ångest, ångest och ångest säger jag bara! Var hos en läkare som jag inte blev bra bemött av i förmiddags och där inne var jag nära på att bryta ihop men istället för att göra det vände jag det till ilska och sa ifrån.

Efter det fick jag åka iväg och bli röntgad. På vägen dit fick det bli en baguette med ost och skinka (points någon?).

Väl på röntgen kände jag mig som en köttbit. Hon drog och knuffade och sa åt mig att vara still hela tiden. Det var sjukt jobbigt och jag bara kände hur ångesten växte i mig. Jag ville bara gråta, skrika och springa där ifrån.

Jag tyckte verkligen inte om att stå där halvnaken och låta henne ta på min kropp. Det var ytterst obehagligt även om hon absolut inte gjorde något fel. Hon tog endast i mig när hon behövde ställa mig i rätt vinklar och hon rörde inte mig opassande men jag tyckte ändå inte om det.

Efter röntgen åkte jag och mormor till Malmborgs och handlade lite mat. Jag passade på att handla hem lite som vi skulle ha till maten idag. Sen blev det bussen hem igen. 

Väl hemma blev det två mackor för jag var så grymt hungrig och det är jag fortfarande! Jag tror nämligen att ångesten sätter igång min kropp till att vilja ha mat och bli tröstad och lugnad med det. Jag ska inte ge mig! Jag vet att jag gick över lite med pointsen idag på grund av baguetten och mackor men det får banne mig räcka!

Jag ska inte stoppa i mig något onödigt utan jag ska snällt vänta på Stefan och sen ska vi laga Viktväktarnas Blomkål och morotsstuvning med potatis och Vv´s wienerkorv (vanlig korv till min man). Det ska bli riktigt gott!!





bloglovin

*mmm* vad gott!

Här sitter jag och njuter av goda jordgubbar. Idag tänker jag (som jag skrev tidigare) njuta av livet och ha en mysig kväll med min man. Vi har inga direkta planer utan vi tar det nog som det kommer.

Vi har pratat lite om att gå till majbålet och fotografera. Det hade varit mysigt men som sagt, vi har inte bestämt något än.


Vad ska ni hitta på ikväll?


Nu är jag TRÖTT!

Jag har cyklat två mil idag. Kom hem för ca 20 minuter sedan och jag är totalt slut!


Jag vet att jag inte varit så aktiv här på sistone men jag har verkligen inte haft mycket att skriva om och jag har haft annat för mig. Jag uppdaterar mer när jag vet vad jag ska skriva om.


Cruisingen blev lyckad!

I Lördags var det dags för vårens byacruising och det är min pappa som planerar rundan och leder "tåget". Det blev sammanlagt 134 bilar som körde cruisingen och vi hade ett underbart väder!

Jag älskar verkligen 50-talet och allt vad det innebär. De gamla bilarna, musiken, livsstilen, inredningen och självklart även kläderna.

Såhär såg jag ut i lördags:
Glasögongen är faktiskt äkta 50-talsbågar som min mormor hade när hon var i 15-års åldern. Jag har fått bytat ut glasen i dem så att de har min styrka istället för mormors gamla styrka. Jag brukar få en hel del komplimanger om hur fina och väl bevarade de är.

Vill ni se mer av cruisingen kan ni gå in här: http://clinen.blogg.se/cruising/2009/may/byacruising-25-april-2009.html


Trött, varm och andfådd


Nu har jag varit ute och gått en lång runda med mina stavar. Det blev en runda på ca 50 minuter och varm blev jag. Det är strålande solsken ute och knappt någon vind alls.

Jag gick och lyssnade på lite peppande musik och försökte gå i rask takt. Jag fick en sådan otrolig vilja och motivation av mitt förbannade plus på vågen idag. Det SKA banne mig gå denna veckan!!! Vågen ska gå under 90 nu.

Jag ska ALDRIG mer äta på Burger King för det är säkerligen där mitt plus kom. (Okej ska kanske inte säga aldrig men på ett ganska bra tag i alla fall!) Jag har ändå cyklat två mil och rört mig någerlunda, kanske inte så benhårt som jag skulle gjort egentligen. Jaja, det är väl bara att bita i det sura äpplet och kämpa vidare.

Håller vädret i sig blir det promenad med Stefan efter maten ikväll och då tror jag att vi kommer gå en lång runda. Kanske en timme eller mer. Det beror på vilken väg vi väljer att gå.


Ingen motion & jag känner mig värdelös!

Jag har inte varit ute och promenerat idag, hade jag verkligen ingen lust med det idag. Sen tänkte jag att jag inte behövde gå ut heller eftersom jag skulle ändå gå med min man efter middagen ikväll. Men vad händer då? Tror ni inte att det har börjat regna här?! Då lär det ju inte bli någon promenad med min man heller. *suck*

Varför gick jag inte ut innan idag när jag faktiskt hade chansen? Känner mig bara så grymt deprimerad och har gjort nu några dagar. Sugen på massvis med skräp är jag också.

Tur att jag putsade fönster, tog hand om disken och dammsög fåtöljerna och soffan ifrån katthår. Då har jag i alla fall rört på mig lite. Om det nu räknas som att röra på sig? *suck*

           


Bättre än godis

Igår var jag hungrig och sugen som tusan på massa olika saker. Det var en timme kvar tills jag skulle äta mitt mellanmål så jag gjorde mig en massa morots- och gurkstavar att mumsa på.

När jag var på viktvkätarna blev det lite värre eftersom jag köpte med mig ett paket av deras nya "Potato sticks, salted". Jag höll mig dock inom mina points, till och med två points under.

De var faktiskt riktigt goda och man fick mycket för pointsen tycker jag!


En bra dag än så länge...


Dagen började med att jag ringde mormor när jag låg nyvaken i sängen. Efter samtalet gick jag upp och lagade gröt och åt framför alla bloggar jag följer. När gröten var uppäten gjorde mig färdig för att gå ut.

Stavarna och musiken fick följa med mig ut och det blev en runda på ungefär 45 minuter. Det var varmt och skönt att vara ute och jag gick runt ungefär halva byn kändes det som *fniss*. Nu vet jag ju att det inte riktgt är så för byn är större än man tror.

Luchen bestod av resterna från gårdagens kalops och det var riktigt gott. Till mellanmål har jag ätit lite morots- och gurkstavar.

Nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå så att min man kan komma hem och så att jag kan gå iväg på ett Vv-möte. Ja ni hörde (läste) rätt. Idag ska jag äntligen gå på Vv igen och få lite nytt material och ny inspiration.



Jaha...

Ja, det blev en kladdkaka med grädde ikväll. Jag var verkligen så grymt sugen och är det fortfarande (inte ätit upp kladdkakan än). Har väl inte så mycket mer att säga om det.

Det har som sagt bara varit en riktig skitdag idag! Humöret är nere och inget har varit roligt alls idag! Jag blev sur och arg över småsaker och där var en sak som verkligen gjorde mig sur och arg men det ska jag inte skriva om här. Det kommer säkerligen bara leda till ännu mer trubbel och tjaffs.

Nu blir det te, kladdkaka med grädde och mys i soffan framför någon serie eller film som tidsfördriv.


Blir snart tokig!

Eller nu ljög jag för jag är ju redan tokig men ändå.

Jag är så sjukt sugen på kanelbullar, kladdkaka och chips idag så jag vet inte var jag ska ta vägen alltså! Denna dagen har verkligen varit TRÅKIG och man har gått och kännt sig sugen och småhungrig hela tiden.

Jag har varit duktig och låtit bli att äta en massa i onödan men hungerskänslan och suget är så stort nu att jag vet inte vet var jag ska göra av det. Jag borde verkligen inte äta något onyttigt men jag vet inte om jag klarar av att låta bli idag. *suck*

Var finner man styrkan när man inte har någon??


Cykeltur i vårväder

Idag gjorde vi det igen. Samma runda som förra veckan men det blev inget dopp i sjön denna gången. *skrattar*

Två mil på cykeln och endast ETT stopp i mördarbacken, längst upp på toppen! *stolt* Dock slutar egentligen inte backen där men den allra jobbigaste biten tar slut där. Det är backigt nästan hela vägen hem från det att man når mördarbacken. (Rundan gav mig 13 points!)

Detta är efter ungefär halva vägen då vi stannade för att fylla på vår energi med vars en banan och lite vatten.



Min supersnygga och fartfyllda cykel! *ler*

Bilderna visar inte riktigt hur pass illa backen är i verkligheten men ni kan se det på ett ungefär i alla fall.


Såhär såg mina händer ut efter två mil på cykeln!


Dåligt uppdaterat

Ja jag vet att jag inte är så duktig på att uppdatera här just nu. Jag har bara inte så mycket att säga.

Nu är det en liten svacka igen. Blev Burger King igår eftersom jag var inne på sjukhuset för provsvar och idag orkade jag inte laga mat så vi fixade tacos. Det är för visso mycket bättre än en pizza eller en kebab som jag var sugen på men det är fortfarande inte bra.

Någon direkt motion har inte det inte heller blivit mer än när jag skulle till vårdcentralen idag. Cyklade dit och hem, det tar ca 5-7 minuter. Imorgon ska vi dock börja med våra långa promenader igen och inga ursäkter!

Idag har jag bara en riktigt dålig dag och har inte direkt lust att vara ute och möta världen. Jag vill bara stanna inne och mysa med min underbara man. (Vi blev lite osams igår så jag vill ha honom helt för mig själv idag *ler*)

Jag kan bjuda er på ett gott skratt idag i alla fall.

Här har ni mig när jag precis stigit upp ur sängen idag.
(Märk väl att jag inte rört håret alls det såg bara ut så)


Det är min bröllopsdag!




För er som är skeptiska...

...kommer här en liten filmsnutt från doppet idag.

(Filmen har kortats ner lite eftersom den blev så lång!)



Jag ÄR galen!

Hör och häpna mina vänner...

Idag visste vi inte alls vad vi skulle hitta på. Vi visste att vi behövde veckohandla så det gjorde vi på förmiddagen. Efter att vi varit och handlat och var på väg hem kom jag på en riktigt bra idé.

Vi packade kameran, videokameran, pic nic filten, dricka och bananer. Sedan satte vi oss på våra cyklar och cyklade 6 km ner till sjön. Väl vid sjön klädde jag av mig och hoppade i sjön (jag hade bikini under kläderna såklart!).

Kan ni tro att jag tog årets första dopp idag?!? Det var kallt kan säga men ack så uppfriskande. Jag funderade på att hoppa i en gång till men jag lät bli för jag orkade inte torka en gång till.

När vi var färdiga vid sjön cyklade vi hemåt men inte samma väg som vi kom ifrån. Till slut hade vi cyklat hela 2 mil och en del av vägen var riktigt jävlig för där var en backe som jag aldrig trodde skulle ta slut! Det fanns några små backar längs vägen som inte var så roliga heller men när vi väl kom hem kändes så skönt.

Jag kände/känner mig som en guldpristagare! Jag klarade faktiskt av att cykla 2 mil utan att gnälla och jag klarade av den jävliga backen med endast två stopp och ingen gång alls. Det hade jag inte klarat för 1,5 år sedan.
 
Vi blev båda riktigt sugna på glass men det lät vi bli att handla och sedan blev vi sugna på pizza men det lät vi också bli! Istället köpte vi potatissallad och grillade kött, korv och grönsaksspett. Det enda "dumma" vi köpte med oss hem var lite cashewnötter och det tycker jag banne mig att jag har rätt att unna mig efter 2 mil på cykeln!

Jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv!

(Här är bildbeviset på årets första dopp)


Mitt nya liv?

Nu har jag kommit in i en riktigt bra rytm känner jag. Det känns riktigt härligt när det blir så.

Dagen börjar med frukost, lite bloggande, bloggläsande och sedan blir det ut och gå med stavarna i minst 20 minuter. Efter middagen tar jag en runda till med stavarna men då brukar min man följa med mig. Det brukar bli en runda som är minst 60 minuter lång. Igår blev det en runda på 59 minuter och 4,28 km.

Denna veckan (jag räknar från torsdag) har jag alltså gått totalt 19,72 km, 6 timmar och 5 minuter. Det blir 24 points och då har jag inte ens räknat med de 20-30 minuterna jag går själv på förmiddagen. Det är verkligen superbra!

Man känner sig som en ny frisk människa och motionen har börjat bli lite av ett beroende. Jag mår som bäst när jag har varit ute och promenerat. Igår var jag först inte alls sugen på att gå ut och gå men helt plötsligt sa det bara*klick* i huvudet och jag sa till min man att vi inte kunde sitta här inne och uggla. Vi måste ut och gå en lång runda!
Vi tog inte med kameran så det blev ett lite raskare tempo och det märktes. Jag var varm och svettig när jag kom hem så det blev duschen, gröt, ägg och mys med te framför tv:n till Criminal Minds.

Nu ska jag klä på mig ytterkläderna, ta stavarna i handen och sen ska gå en sväng i det gråa vädret.

(Bilderna är tagna i Söndags)


Ångesten bubblar i mig...

Jaha, då sitter man här och mår dåligt. Har ångest över att vi har ätit chips, dippa och choklad. Visserligen har jag gått väldigt mycket denna veckan och varit riktigt duktig och nu är det dags för min period igen. Då blir jag så grymt sugen och kan verkligen inte låta bli. Dock är det så att EN dag får räcka! Mer vill jag inte ha heller för jag mår verkligen inte bra av det. Blir en lång promenad imorgon så att jag får bort lite av det onödiga jag stoppat i mig ikväll. Nu ska jag sova. God natt mina vänner!


Klätterapa

De säger ju att det är bra att motionera mycket dagligen men hur räknas klättra i träd? Haha, finns det ens något sätt att räkna på det med motionsstickan? Jag tror det knappast men det spelar ingen som helst roll för det var (är) roligt ändå!

Vi var iväg och gick en markerad runda i både skog och på betesmarker igår. Mormor följde också med och det var mysigt men riktigt jobbigt! En del av rundan fanns där riktigt jobbig terräng på så man blev ganska så varm och svettig vilket är bra. (Just då var det inte lika roligt kan jag säga!)

Ibland var stavarna bara i vägen för mig men jag var nog mest glad att jag hade dem med mig. Vi såg så mycket fina utsikter och så mycket fin natur. Det var alldeles underbart. (Trots tråkigt väder) 

Vi är ju riktigt dålig på att leta upp sådana ställe egentligen och när det dessutom ligger med cykelavstånd ifrån oss. *fy skäms* 

Vi har alltså bott här i fyra år och aldrig fått för oss åka dit. Där finns ju hur många markerade vägar som helst att följa så det blir vad vi ska ägna våran vår och sommar till. Packa en matsäck, hoppa på cykeln och vandra som tusan! (Nu ska jag bli smal!)



Sommarvärme!

Igår hade vi en alldeles underbar dag och det blev några "årets första".

Dagen börjades med en fantastisk frallefrukost. *mums* Sedan fixade vi allt som behövde göras här hemma och åt lunch. Efter lunchen tog vi en liten promenad in till centrum.

Inne i centrum tog vi vars en Magnumglass och det var årets första glasspinne. Den var riktigt god alltså! Det var som en smakexplosion i munnen och jag kan varmt rekommendera er att prova en "Magnum temptation" med mörk choklad!

Efter glassen gick vi hem igen och började förbereda allt vi behövde för att grilla. Årets första grillning, då är det verkligen vår och början till sommar. Det blev hemmagjorda hamburgare, Sannas potatissallad och massvis med grönsaker. Till det hade vi Coca Cola Zero och det var himmelskt gott! Trevligt sällskap hade vi också eftersom min svägerska blev hitbjuden efter jobb.

När maten var äten och allt var undanplockat gick vi en liten promenad och bara tittade på naturen runt omkring.

Sist men absolut inte minst slutade kvällen med Robinson på tv och en massa andra serier som vi tittade på via datorn. Vi har ju lyckats hitta sidor där man kan titta på serier direkt på internet utan att ladda hem något och det är fullt lagligt. Det har till och med stått om det i Aftonbladet så det blev en mysig dag/kväll.

(Himmelskt god glass!)


(Dukningen och maten)



Vårsolen gör mig lycklig!



Det blev en mysig promenad igår igen. Vi gick upp mot skogsgläntan men vi gick aldrig riktigt in i skogen utan vi gick nästan lite runt den. Men det var lika mysigt ändå!

Vädret är så underbart just nu och det gör mig på så gott humör. Jag mår verkligen bra när solen står högt på himlen. Det är till och med så att jag har börjat använda "piratbyxor" (capribyxor?). Jag har ju en tendens att bli väldigt varm för ingen anledning alls och det är jobbigt.

Det blev en runda på 2 timmar men vi var nog i rörelse 1,5 timmar (5,5 km) eftersom vi stannade här och var med kameran.

Till sist hamnade vi på Konsum här i Byn eftersom vi skulle ha Aftonbladet och det var en stor prövning för min del.

Konsum är nämligen stället vi brukade gå till när vi skulle handla chips och godis m.m att mysa med om kvällarna. Jag var ruskigt sugen på att handla en massa när jag var där inne men både jag och min man var duktiga och lät bli! (Nu för tiden när vi handlar går vi till Hemköp)






Mysig promenad


Det var riktigt härligt väder ute igår så när vi hade ätit middag tog vi en promenad ihop, jag och min man. Jag hade såklart stavarna med mig och kameran fick också följa med.

Det blev en runda på ca 60 minuter (3,24 km) men eftersom vi hade kameran med oss blev det nog bara 45 minuters promenad.

Jag tror att det blir en promenad efter middagen idag igen. Det var riktigt mysigt att vara ute och gå med min man och vi gick en annorluna runda och tittade på lite hus och områden i byn. Kan det bli mycket bättre?



Supergott!

Igår hade vi Baconlindad kycklingfilé till middag. Till det hade jag potatis, brunsås, morötter, broccoli, blomkål, svamp och squash.

Visst ser det gott ut?


Vilken jobbig dag!

Ångest, ångest och ångest säger jag bara! Var hos en läkare som jag inte blev bra bemött av i förmiddags och där inne var jag nära på att bryta ihop men istället för att göra det vände jag det till ilska och sa ifrån.

Efter det fick jag åka iväg och bli röntgad. På vägen dit fick det bli en baguette med ost och skinka (points någon?).

Väl på röntgen kände jag mig som en köttbit. Hon drog och knuffade och sa åt mig att vara still hela tiden. Det var sjukt jobbigt och jag bara kände hur ångesten växte i mig. Jag ville bara gråta, skrika och springa där ifrån.

Jag tyckte verkligen inte om att stå där halvnaken och låta henne ta på min kropp. Det var ytterst obehagligt även om hon absolut inte gjorde något fel. Hon tog endast i mig när hon behövde ställa mig i rätt vinklar och hon rörde inte mig opassande men jag tyckte ändå inte om det.

Efter röntgen åkte jag och mormor till Malmborgs och handlade lite mat. Jag passade på att handla hem lite som vi skulle ha till maten idag. Sen blev det bussen hem igen. 

Väl hemma blev det två mackor för jag var så grymt hungrig och det är jag fortfarande! Jag tror nämligen att ångesten sätter igång min kropp till att vilja ha mat och bli tröstad och lugnad med det. Jag ska inte ge mig! Jag vet att jag gick över lite med pointsen idag på grund av baguetten och mackor men det får banne mig räcka!

Jag ska inte stoppa i mig något onödigt utan jag ska snällt vänta på Stefan och sen ska vi laga Viktväktarnas Blomkål och morotsstuvning med potatis och Vv´s wienerkorv (vanlig korv till min man). Det ska bli riktigt gott!!



Bilderna ni hittar på bloggen är mina och får endast användas av mig!

bloglovin